İlim Yayma Cemiyeti olarak ülkemizde ve dünyanın farklı bölgelerinde kendi alanlarında öncülük yapan, çalışmalarıyla ufuk açan, topluma kişilikleriyle model olan, ilim, fikir, sanat, siyaset ve iş insanlarının davet edileceği “Türkiye Buluşmaları” başladı.
Peki Türkiye Buluşmaları Programı Nedir?
Türkiye Buluşmaları başlığıyla yürütülecek olan konferansların amacı ülke ve dünya çapında tanınırlığı olan düşünür, akademisyen, siyasetçi, sanatçı ve iş dünyasının önemli isimlerinin alanlarıyla ilgili birikim ve tecrübelerini geniş toplum kitleleriyle buluşturacak bir platform oluşturmaktır. Bu konferanslarda esas olarak ülkemizin, Müslümanların ve insanlığın çözüm bekleyen ortak problemlerine yönelik önerileri ve daha iyi bir dünya için ortaya konulacak teklifler ele alınacaktır. Konferansa davet edilecek konuşmacılar, bu konularda derinlikli bilgi sahibi, zamanın ruhuna ve günün ihtiyaçlarına yönelik bilgi üreten ve düşünen kişilerden oluşacaktır.
Kısaca bu program, ülke ve dünya çapında bilinirliği olan isimlerle ülkemizin, Müslümanların ve insanlığın ortak meselelerine yönelik çözüm arayışlarını geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlamaktadır.
Programın İlk Oturumu Gerçekleştirildi
Türkiye Buluşmaları programının ilk oturumu 14 Kasım 2022 tarihinde İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkezi’nde gerçekleşti. Programa İstanbul’da bulunan şube ve yurtlardan üye, idareci ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 250 kişi katıldı.
YouTube, Twitter resmi sosyal medya adreslerinden canlı olarak yayınlanan programın ilk konuğu Ak Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş oldu.
Program açılışı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunumuz ve Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması ikincisi Mehmet Ali Sarıtürk yaptı. Ardından İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün hem program hakkında bilgilendirme hem selamlama konuşması yaptı. Tülün, taksimde gerçekleştirilen hain terör saldırısını kınayarak başladı ve konuşmasını; “Türkiye Buluşmaları başlığıyla yürütülecek olan konferansların amacı ülke ve dünya çapında tanınırlığı olan düşünür, akademisyen, siyasetçi, sanatçı ve iş dünyasının önemli isimlerinin alanlarıyla ilgili birikim ve tecrübelerini, geniş toplum kitleleriyle buluşturacak bir platform oluşturmaktır. Bu konferans serisi, İlim Yayma Cemiyeti’nin, “Ülkemizin kalkınmasına; milli, ahlaki, dini, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren, vatanını ve milletini seven bir toplumun yetişmesine katkı sağlayacak eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunma” misyonuyla da örtüşen bir çalışmadır.
Bugüne kadar ülkemizdeki sivil toplum çalışmalarının gelişimine öncülük etmiş, ülke eğitim sistemine nitelik ve nicelik yönüyle önemli katkılar yapmış olan İlim Yayma Cemiyeti, bu programla farklı konulardaki çözüm önerilerini ve teklifleri kamuoyunun gündemine taşıyarak, toplumsal farkındalık düzeyini artırmayı hedeflemektedir.” diyerek bitirdi.
İlim Yayma Cemiyeti Türkiye’de Tam Manasıyla Sivil Olan En Önemli Kuruluşlardan Birisidir
İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün’ün selamlama konuşmasından sonra Ak Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, hitabını gerçekleştirdi. Kurtulmuş; “İlim Yayma Cemiyeti Türkiye’de tam manasıyla sivil olan en önemli kuruluşlardan birisidir. Yani kaynaklarını halktan alan, sevgisini, sempatisini halkın gönlünden, zihninden alan, köklerini tarihin derinliklerinden alan bir büyük ulu çınar olarak bugünlere kadar geldi. Türkiye’de yaklaşık iki asırdır belki biraz daha uzun bir süredir hepimizin bildiği iki farklı çizgide gelişen fikri, siyasi bir mücadele var. Bir tarafta biz batı karşısında yenildik, yıkıldık, mahvolduk. Bizim artık orada ne varsa onu taklit etmek ve onun üzerinden gelişmek vaktimizdir diyen Osmanlı’nın son iki asırlık fikri mücadelesinin de içerisinde yer olan bir zihniyet. İşte genç Osmanlılar, Jön Türkler, İttihat Terakki ve devamı… Diğer tarafta da bu milletin, evet batı karşısında geri kalmış olabiliriz ama geri kalışımızın sebebi bizim batıya benzememiş olmamız değil, kendi köklerimizden kopmuş olmamızdır ve günün icabını yerine getirmemiş olmamızdır, diyerek kendi köklerimizin üzerinden yeniden yükselebileceğimize inananlar. Bu fikri mücadelenin hatta siyasi mücadelenin, sivil toplum alandaki mücadelenin önemli isimlerini bu salondaki herkes biliyor. Dolayısıyla bu fikri mücadelenin sivil alana tekabül eden en önemli kuruluşlarından birisi işte burasıdır, İlim Yayma Cemiyeti’dir.” şeklinde konuştu.
Program hediye takdimiyle son buldu.